Multiplication Luminosity
Nume arhitect: Aura Trandafir, Andra Minculete
Categorie: Design Rezidențial
Locație: București
Status: În lucru, 2022
Povestea amenajări
Într-o zonă tăcută din București două volume impunătoare se înalță sobru, în nuanțe neutre, fiecare cu forma proprie, într-un joc al unghiurilor și înălțimilor diferite. Acestea, împreună, definesc locuința unei familii doritoare de un spațiu funcțional, curios în ceea ce are vizual de oferit și primitor în atmosfera pe care o aduce.
Acesta este motivul pentru care exteriorul e în directă legătură cu natura și, chiar și înconjurată de material prelucrat de om (beton) ea nu se desprinde nicidecum de materialele naturale. Lemnul din zona deschisă și terasa, care face legătura directă cu vegetația și deschide metaforic porțile pentru primirea vizitatorilor. Interiorul este conceput ca un spațiu aerisit, înseninat de razele soarelui și de lumina lunii.
A fost în întregime reamenajat, pe alocuri modificată și structura pereților prin lărgirea ferestrelor, astfel accentuând căutarea perpetuă a aducerii naturii în cămin, element care definește personalitatea căminului. Astfel am optat pentru o organizare spațială în care mobilierul nu aduce doar frumusețe fiecărei arii, ci are o funcționalitate clar stabilită.
Atât mobilierul cât și obiectele de decor gravitează în jurul nevoii de libertate în mișcare și necesității spațiilor de depozitare care să nu îngusteze spațiul.
Una dintre provocările avute are de-a face cu intrarea în locuință, unde au fost două opțiuni. Cea dintâi dorea păstrarea ușii din fațada introvertită, care cerea înconjurul casei, și care are rolul de a proteja intimitatea casei.
Cea de-a doua, intrarea care poate fi observată de la distanță și care, la rândul ei, joacă un rol important – acela de a prezenta locuința ca fiind ospitalieră, deschisă interacțiunilor. Într-un final, după observarea acestor beneficii și roluri individuale distincte, am decis păstrarea ambelor intrări, care dau într-un hol cu o accentuată imagine de muzeu tăcut. Interioarele, pentru a păstra spațiul deschis, au fost prezentate într-un stil minimalist, cu accente de culoare care îmbracă forme simple, îmbinând eleganța cu elemente de creativitate – sticlă, corpuri de iluminat.
Acestea, alături de tablouri, materiale textile vaporoase și formele pieselor de mobilier, domină prin liniile fluide, care fac trecerea de la o cameră la alta, de la un nivel la altul, adunând ca într-un microunivers toate camerele.

























