Candyland Home

Nume arhitect: Aura Trandafir, Andra Minculete

Categorie: Design Rezidențial

Locație: București

Status: În lucru, 2022

Numită de noi Candyland Home, proiectul de față se prezintă ca o locuință în care visul a devenit realitate, în care pasiunea pentru călătorit și-a găsit exprimare prin pasteluri și forme sferice.

Proiectat pentru o singură persoană care își petrece cea mai mare parte a zilei în cămin, datorită posibilității de a lucra de acasă, ne-am dorit ca fiecare cameră să îmbogățească fiecare clipă cu mici detalii surpriză.
O locuință care stârnește curiozitatea prin delicatețea detaliilor, ea păstrează în pastelurile ei amintiri din călătorii și imaginea naturii, pe care A. o îndrăgește nespus.

Tocmai acesta a fost motivul alegerii formelor organice realizate cu ajutorul materialelor, printre care lemnul și ratanul s-au evidențiat ca preferate pentru căldura pe care o împrăștie.
Texturile la rândul lor imită natura sau textile naturale, precum inul. Decorațiile sunt în ele însele obiecte ale memoriei, suveniruri culese de-a lungul timpului, care dau și mai multă personalitate căminului. Decorațiile sunt în ele însele obiecte ale memoriei, suveniruri culese de-a lungul timpului, care dau și mai multă personalitate căminului.

Dormitor

Aerul rafinat se extinde prin același paletar elegant întrebuințat și în sufragerie, iar dialogul formelor sferice dau un plus de voioșie și o nuanțată idee de joc vizual, în care atât armonia cât și contrastul au un important aport de adus.

Corpurile de iluminat, prin delicatețea lor, dinamizează interiorul și permit fluidității să poposească și aici, continuându-se în fronturile frezate ale obiectelor de mobilier.

Butonii circulari ai noptierei reamintesc același concept al locuinței și lasă a fi înțeleasă imediat preferința pentru organic.

Covoarele de iută fac din nou legătura cu natura care este aproape perceptibilă prin fiecare detaliu.

Pasiunea pentru călătorit își găsește o formă de exprimare prin imaginea prietenoasă și cu tentă romantică a globului pământesc.

Paletarul cromatic și texturile din hol compun o imagine primitoare, lăsând a fi anticipat sentimentul general al căminului și stilul acestuia.

Living

Întrucât spațiul a fost extrem de ofertant prin formă și dimensiuni, am avut posibilitatea de a aduce toate obiectele cu valoare sentimentală dorite de beneficiara noastră.

Ca un singur buchet de culori, livingul este parcă desprins dintr-o poveste în care protagoniștii au experimentat zeci și zeci de momente minunate, toate înrămate și reamintite, ca o continuă aducere aminte a bucuriilor.

Prin natura care este prezentă în culori și texturi pare că suntem aduși în atelierul unui artist, de data aceasta pictura e însăși viața.

În ceea ce privește spațiul de lucru, atât dormitorul cât și livingul permit această activitate, iar dinamismul dintre ele, posibilitatea de alegere aduce beneficii multiple cu fiecare schimbare de mediu.

Având numeroase funcționalități, separarea lor a fost necesară, dar s-a realizat la nivel vizual, prin culori și piese de mobilier, însă neafectând fluiditatea conceptului și nealterând imaginea în ansamblu. El este și spațiu de lucru, dar este potrivit și pentru depozitare, având concomitent și un loc de relaxare și studiu.

Cu un interes pentru stilul aerisit, apropiat atât de stilul minimalist cât și de cel scandinav, conceptul prinde o personalitate aparte prin culorile aduse, îmbinând modele de reprezentare, ceea ce îl ajută să traverseze ani fără a-și pierde din semnificație.

Oora Design
Vreau o ofertă!