Culorile pastelate

Sunt pe bună dreptate privite drept blânde, liniștite, odihnitoare și prietenoase. Un paletar de culori extrem de bogat, aceste culori delicate pot fi folosite cu îndrăzneală în amenajarea locuinței, indiferent de spațiu.

Cu toate că par tăcute prin intensitatea lor redusă, ele dau unicitate și se evidențiază tocmai prin personalitatea lor mângâietoare. Fiind de multe ori folosite în camerele pentru copii sau cele pentru mămici, în spațiile care se doresc a fi relaxante și care au ca scop crearea unei atmosfere de calmitate.

Întrucât ele au fost dintotdeauna în paletarul folosit de arhitecți de-a lungul timpului, cu precădere în epoca victoriană, merită să le fie recunoscut efectul pe care îl au asupra noastră: imaginea unui început mai blând și o regenerare a vieții.

Galbenul –  culoarea soarelui, este o sursă de optimism, de căldură și bucurie. Dacă simțiți nevoia de pozitivitate și spirit de joacă puteți folosi galbenul pastelat fie predominant fie drept culoare complementară pentru verde.

Albastrul pastelat, desprins parcă din valurile oceanelor și al cerului senin, este asociat cu prospețimea și continuitatea, dar și cu inocența și puritatea. Oriunde aveți nevoie de o încurajare folosiți albastrul, fiindcă el promite o zi nouă, mai luminoasă.

Verdele, renaștere și însuflețire, este apropierea de natură și pacea pe care ea o dăruiește fără cârtire. Pentru un somn liniștit el poate fi folosit fie pentru a decora pereții din jurul patului fie în mici obiecte de decor.

Peach, sau culoarea piersicii, este un pastel încărcat de sentimentul de întinerire și dorința de pozitivitate. Indiferent în ce spațiu va fi folosit sau cât de puțin, această nuanță va aduce bucurie și va transmite o stare de bine. Cu cât va fi mai intensă cu atât se va afirma mai puternic decorul romantic.

Știm, însă, cât de dificil este să alegi o singură culoare de aceea venim cu vestea bună că le veți putea combina fără să anulați efectul lor. Ba mai mult, prin alăturarea a două sau mai multe culori pastelate veți crea dinamism și veți atrage și mai mult curiozitatea, reținând privirea pentru un timp mai îndelungat.