Amenajare Open Space

Un răspuns elegant, nuanțat artistic, puternic vizual, sporadic uimitor prin introducerea elementelor călduroase, DARK ESSENCE este ființarea ideii de locuință în care îți poți desfășura activitățile zilnice fără a fi copleșit de lipsa spațiului, mobilier masiv și numeros sau lipsa atmosferei primitoare.

Din punct de vedere creativ s-a dorit eliminarea oricărui element gol de semnificație și înlocuirea lor cu un decor inspirator. Beneficiarul, un bărbat care privește și recunoaște frumosul, și-a dorit un cămin care conferă siguranță, securitate și confortul dat de un cămin potrivit personalității.

O altă prioritate avută în vedere a fost nevoia de spațiu de depozitare, dat pentru care compartimentarea spațială include și dressingul, separat de restul casei. Astfel, încă de la prima discuție, s-a conturat clar și rapid tema de amenajare: o locuință cu un design elegant, sobru, cu paletarul de culori predominant întunecat și sporadic atins de nuanțe pământii și călduroase.

Stil industral

Mai mult decât atât, echipa a urmărit să transpună personalitatea beneficiarului și să fie atentă la toate aspectele în care exista deja o preferință – culori, materiale, stil, hobbyuri, texturi și stilul mobilierului. Obiectele de decor și corpurile de iluminat intervin ca accente artistice, parțial creând un spațiu muzeal, în principal holul, care pare a fi coridorul sau momentul de trecere dintre zumzetul societății și opera de artă care este căminul și care îndeamnă la tăcere sau admirație.

Metalul, materialul de lucru ales de beneficiar, joacă rol de separator al camerelor, al funcționalităților, regăsindu-se în dimensiuni impunătoare sau de detaliu, dând impresia de o fluiditate ușor controlată, clar determinată. Toate aceste materiale specificate mai sus conturează stilul industrial.

O locuință scenografică, Dark Essence este o validare a căminului visat, în care metalul, inserțiile de plasă aproape teatrale, culorile sobre pot construi locuința ideală, interesantă și funcțională.